Nieuws

Zorgboerderij 't Hamel laat zich zien

Zaterdag 3 juni opent zorgboerderij 't Hamel haar erf en achterhuis voor belangstellenden. Van 10.30 tot 16.00 uur kun je bij ons terecht om onze activiteiten te zien, te horen en om ze mee te doen. Zo krijg je een goed beeld van wat 't Hamel te bieden heeft als jij of een familielid dat nodig heeft.

Er is die dag een leuke markt met de verkoop van gebreide sokken, mooie kaarten, planten, schilderijen, tweedehands spullen, lekkers en meer. Voor de kinderen is er een springkussen en er is genoeg te beleven en te zien bij de dieren.

Hopelijk schijnt de zon en kunnen jullie op het terras genieten van de zon en een kopje koffie.

Kom gezellig langs!

Open dag zaterdag 3 juni
Open dag zaterdag 3 juni

Bijna lente .... Er gaat van alles veranderen: nieuw leven, verfrissing, bloei. Maar ook doorgaan van de cyclus die we allemaal gewend zijn. Bovenstaande woorden zijn van toepassing op het leven en de tijd van het jaar waarin we zitten. Maar ook op de situatie waarin Zorgboerderij ‘t Hamel en wijzelf zitten. In de nieuwsbrief lees je er alles over.

Lees hier de nieuwsbrief maart 2023

Het is herfst. Regen, wind, wolken en zon wisselen elkaar af. Mist, modderpaden, prachtige kleuren in de natuur, een pad waar de vele eikels knarsen onder de wielen, heerlijke appels uit de bongerd en dito sap. Een jaarlijks terugkerend natuurfenomeen waar je van houdt of waar je een hekel aan hebt. We genieten vooral graag van al het mooie dat dit seizoen ons altijd weer te bieden heeft.

Lees hier de nieuwsbrief uit oktober 2022

Alweer een poosje geleden de vorige nieuwsbrief. Er is dus veel te vertellen: een praatje over het weer en de tuin, nieuwe en vertrokken deelnemers, het 12.5 jarig bestaan van de zorgboerderij, terugblik open dag 7 mei, nieuws van het erf, Ans en Jan die nadenken over hun opvolging. Lees het allemaal in de nieuwsbrief.

Jasper van Overbeek maakte een prachtige fotoserie op de zorgboerderij. De foto's tonen een mooi persoonlijk beeld van de dagelijkse gang van zaken. Met zijn toestemming hebben we een aantal foto's gebruikt op de website. Via onderstaande link kunt u een collage bekijken. Alle in beeld zijnde deelnemers hebben verklaard geen bezwaar te hebben tegen publicatie. De foto's zijn gemaakt in het kader van het lectoraat Goed leven met dementie van Hogeschool Windesheim, en een aantal is gebruikt in de lectorale rede van dr. ir. Simone de Bruin.

De dagen worden weer korter. 's Ochtends bij het opstaan moet de lamp alweer aan. En het is weer gebeurd met het lekker buiten zitten in de avond. In deze nieuwsbrief van november 2021 lees u over de nieuwe website, een terugblik medewerkersborrel, alle wisselingen van deelnemers, ons vernieuwde keurmerk en wat markante wijsheden van Jopie.

Lees hier de complete nieuwsbrief

Wat was dit een ander voorjaar dan we de laatste jaren gewend zijn. Klaagden we toen over de warmte en de droogte, nu was het lange tijd te koud en te nat. En een paar weken later is het alweer kurkdroog en warm; de sproeiers moeten alweer aan... Maar geen reden om te klagen. Bie ons op de boerderieje is altijd wel een plekje te vinden waar je kunt zitten zoals je wilt: in de zon of in de schaduw, lekker beschut of juist met vrij uitzicht, in je uppie of met een groepje. Er is voor elk wat wils!

Klik hier om nieuwsbrief te lezen