Over ons

Anouk en Herman

Wij zijn Anouk Ankone en Herman Pelleboer, eigenaren van 't Hamel. Samen met onze jonge kinderen Merel en Willem, wonen en werken wij op onze zorgboerderij. Deze mooie plek delen we met een aantal ouderen die doordeweeks hun dag bij ons doorbrengen. Samen met een team van professionals en vrijwilligers zorgen we voor voor een fijne dag op de boerderij. Zo genieten we met zijn allen van het buitenleven, de dieren en onze gezellige woonkamer.

Anouk heeft jarenlange ervaring in de zorg en heeft 'groene vingers'. Dat laatste helpt bij het werken in de mooie tuin. Herman is opgegroeid op de melkvee- en zorgboerderij van zijn ouders. Hij klust graag en is de vrolijkheid zelf. Ons zul je dus veel buiten aantreffen. Heerlijk buiten zijn en mensen zien groeien en opbloeien en voor elkaar zorgen maakt ons een gelukkig mens. En dat wensen wij iedereen toe!

Warme groet en kom eens langs om het zelf te ervaren. Bellen om meer te weten te komen mag natuurlijk ook.

Anouk en Herman met kinderen
Ans en Jan

Per 1 mei 2023 hebben oprichters Ans en Jan het eigendom van de zorgboerderij overgedragen. Ze blijven voorlopig wonen en werken op 't Hamel, Ans als vaste medewerker en Jan als vrijwilliger. Lees meer over oprichting en geschiedenis van 't Hamel.

Medewerkers

De dagelijkse begeleiding wordt gedaan door een team van professionele medewerkers. Alle medewerkers zijn gediplomeerd en hebben een opleiding of achtergrond in de zorg voor ouderen. Naast Ans zijn dat Gerni Strijdveen, Mieke van de Streek en Karlien Kardijk. Elke dag zijn twee van hen op de boerderij aanwezig en verantwoordelijk voor de deelnemers en dagbesteding. Daarnaast is wekelijks José Elshof werkzaam als huishoudelijke hulp.

Vaste medewerkers
Jan en Ans
Vrijwilligers

Het team van medewerkers wordt aangevuld met hulp van vele vrijwilligers. De vrijwilligers helpen met verschillende werkzaamheden op de zorgboerderij. Tijdens de dagbesteding is er hulp van Maria (maandag), Gerard (dinsdag), Hermien (woensdag), Jos (donderdag) en José (vrijdag). Dankzij hun inzet is er extra ruimte voor individuele activiteiten (bijv. samen op de duofiets of een wandeling maken) en bieden zij onze medewerkers ondersteuning bij meer intensieve activiteiten.

Dagelijks wordt er een verse, warme maaltijd bereid, veelal met groenten uit eigen moestuin. Op woensdag kookt vrijwilligster Jos en Mieny kookt eens per maand op vrijdag. De overige dagen zorgt Jan zelf voor de maaltijd.  

Rondom de boerderij en op het erf is er hulp in de moestuin door Loes en Agnes, verzorgt Adèle de bloementuin en helpt Wim bij grotere buitenklussen als snoeien en maaien. Onze klussers Gerrit, Peter en Egbert verschillende (onderhouds-)werkzaamheden op het erf en aan de gebouwen uit. Daarnaast onderhoudt Wim de website en zorgt medewerker Karlien voor onze facebookpagina.

Tot slot is zorgboerderij ’t Hamel erkend leerbedrijf en draait er regelmatig een stagiaire mee om praktijkervaring op te doen.