Over de zorgboerderij 't Hamel in Wijhe

Een "gezond dagje geluk"

Op de boerderij kunnen ouderen ondanks lichamelijke of geestelijke beperkingen genieten van de prettige dingen van het leven. Zorgboerderij ’t Hamel biedt dagverzorging voor ouderen die op zoek zijn naar gezelligheid en die de gemoedelijkheid van het platteland waarderen. Ouderen die zich prettig voelen in een kleine groep met leeftijdsgenoten en met persoonlijke aandacht. Wij hebben op de boerderij volop mogelijkheden voor activiteiten en werkzaamheden, zowel binnen als buiten. Zoals het meehelpen met het bereiden van de warme maaltijd, het verzorgen van de dieren, het werken in de moestuin, mee helpen met klussen of het verwerken van het fruit uit de boomgaard. Activiteiten die worden uitgevoerd zonder tijdsdruk en prestatie. Daarbij wordt gekeken naar ieders persoonlijke voorkeuren. Het uitgangspunt is:

“Geen moeten maar mogen”!

Gezellig en gemoedelijk

Op Zorgboerderij 't Hamel ervaren ouderen dat er, ondanks lichamelijke en geestelijke beperkingen, nog veel mogelijkheden zijn. Ouderen worden uit hun isolement gehaald door het contact met andere ouderen en de persoonlijke begeleiding. Een belangrijk uitgangspunt is dat de uniekheid van ieder mens benadrukt wordt, waardoor een ieder kan en mag zijn zoals hij of zij is. Gezelligheid en gemoedelijkheid staan centraal tijdens de dag.

Via de knop hieronder kunt u een foto-collage bekijken van de dagelijkse gang van zaken op 't Hamel. Op de facebook pagina worden bijna wekelijks foto's geplaatst. Leuk voor familie en vrienden om te volgen wat er zoal gebeurt. En het geeft een mooi beeld van activiteiten en begeleiding op de zorgboerderij.

Voor wie?

Onze dagverzorging is vooral bestemd voor ouderen voor wie het alleen zijn een probleem is of dreigt te worden. De redenen voor dagverzorging kunnen heel verschillend zijn. Zo kan de dagverzorging bijvoorbeeld helpen bij het verlies na overlijden van de partner of een ander familielid. Of als u thuis verzorgd wordt door huisgenoten, kan deelname aan de dagverzorging het thuisfront ontlasten. Ouderen met problemen door vergeetachtigheid kunnen op de boerderij deelnemen aan activiteiten die het geheugen ondersteunen. Bovendien kan door deelname aan de dagverzorging opname in een woon- en zorgcentrum uitgesteld worden

We zijn aangesloten bij de Federatie Landbouw en zorg, en bezitten het bijbehorende kwaliteitskeurmerk. Via onderstaande knop meer informatie.